• Novinky

            • Adventní Vídeň

            • Magická, slavnostní, světélkující, plná vůní a chutí….Máme na mysli jednu z nejkrásnějších evropských metropolí. Žáci a učitelé naší školy měli tu čest navštívit ji právě v předvánočním čase, na vlastní kůži okusit tu pravou adventní atmosféru, ponořit se do hlubin velkoměsta a prouzkoumávat naprosto úžasné trhy, které Vídeň pravidelně přichystá pro své dychtivé návštěvníky.

              Vyrazili jsme v ranních hodinách 11. prosince z obvyklého místa , z parkoviště Kotvice ve Studénce- Butovicích. Cesta do Rakouska byla poněkud zdlouhavější než ta zpáteční, ale nám to nevadilo, protože jsme s občerstvením v ruce pozorovali zasněženou krajinu, která byla na území našich sousedů postupně zaplňována větrnými elektrárnami…

              Po příjezdu do Vídně jsme poslouchali poutavý výklad paní průvodkyně a potom? Hurá na trhy! Na ty jsme se těšili nejvíce. A těch dobrot! Trdelníky, sachry, klobásky dokřupava propečené…Někteří degustovali, jiní pořizovali dárky, prostě vánoční pohoda.

              A ještě něco:

              Celá naše škola vám všem přeje krásné vánoční svátky a stejně magické, slavnostní a světélkující, jako byla naše letošní Vídeň.

            • Tieto – pohled žáka ekonomky Zdeněk Taťák, 1. A

            • Mé očekávání? Popravdě, bral jsem to spíš jako den volna a doufal v získání představy o činnosti jedné z programovacích firem v Moravskoslezském kraji.

              Exkurzi jako takovou nám i přes ty různé ‘nudné’ věci prezentující dokázali přizpůsobit natolik, že to podle mě bavilo více než polovinu třídy, což je v dnešní době celkem slušná statistika.

              A i kdyby to někoho vyloženě nudilo, kvůli soutěži o ceny na konci se stejně vyplatilo poslouchat. Jen si už nepamatuju, kde v té prezentaci bylo něco o tom, jestli je větší los, nebo sob (ano, tahle otázka se tam taky vyskytovala).

              Tieto díky nedávné investici do svého fyzického prostředí v Ostravě a přátelsky nastaveným zaměstnancům působí jinak než ostatní firmy. Chápou, že po vystudování školy člověk obvykle nemá deset let zkušeností, proto nabízí možnost stáže třeba i při škole. A taky rozumí tomu, že k úspěchu není podstatný pouze diplom ze školy, ale také hodnota, kterou absolventi firmu posouvají.

              Takže? Ano, získal jsem den volna a přehled o nějaké firmě, ale také příležitost.