• Novinky

            • PF 2023

            • Přejeme Vám klidné prožití svátků, hodně zdraví a úspěchů do nového roku 2023.

            • Prohlídka Divadla Antonína Dvořáka

            • Dnešní zimní den nabádal k zajímavé procházce zasněženou krajinou, ale my jsme raději vyrazili se studenty 1. A, 2. A, 3. A a 1 SM na prohlídku prostor Divadla Antonína Dvořáka v Ostravě. Průvodkyní nám byla činoherní herečka Aneta Kaluža Klimešová, která se své role zhostila výborně. Nezapřela své povolání po celou dobu prohlídky. Zábavnou formou nás seznámila se zákulisím divadelních prostor. Navštívili jsme šatny, zkušebnu, kde herci nacvičují divadelní představení bezmála dva měsíce. Podívali jsme se rovněž na jeviště a nahlédli tak do divadla druhým pohledem. Nakonec jsme se ocitli v úplné tmě hlediště, kde se vejde více než 500 diváků. Díky osvětlení z našich mobilních telefonů jsme si mohli prohlédnout nádhernou neobarokní výzdobu celého interiéru hlediště. Ne nadarmo je Divadlo Antonína Dvořáka považováno za jedno z nejhezčích divadel v České republice.

            • Futsalisti naší školy získali na domácím turnaji 3. místo

            • Do krajského kola Středoškolské futsalové ligy se naše škola kvalifikovala druhým místem na turnaji v Odrách. Pro druhé kolo (krajská úroveň) jsme 14.12. v hale Pustějov pořádali turnaj, kterého se účastnily školy z Opavy, Hlučína a Nového Jičína.

              Do turnaje za nás nastoupil podobný tým jako v Odrách. Pro zranění a nemoc se futsalu nemohli účastnit brankář Patrik Malý a útočník Vojtěch Kött. Dodatečně byli nominováni Roman Liška a Martin Sládeček.

              V prvním zápase jsme se ještě neprosadili. Nový Jičín předvedl kvalitní a disciplinovaný výkon a k ničemu nás nepustil. Vítěznému Hlučínu jsme byli vyrovnaným soupeřem. Konečný výsledek 2:7 mají na svědomí jejich nejlepší střelci turnaje Havránek a Kučera, kteří svým kvalitním výkonem dovedli Hlučín k postupu do další fáze Středoškolské futsalové ligy. V posledním zápase proti Opavě se zaskvěl Viktor Sedlák, který nasázel hattrick. Dramatický a vyrovnaný zápas jsme zvládli skvělým výkonem v závěru. Nemusely nás mrzet ani neproměněné šance.

              Výsledky:
              SŠ ekonomicko-podnikatelská Studénka - SŠ technická a zemědělská Nový Jičín 0:4 (0:2)
              SŠ ekonomicko-podnikatelská Studénka - Gymnázium Josefa Kainara Hlučín 2:7 (1:3)
              Branky: Josef Kovář, Viktor Sedlák
              SŠ ekonomicko-podnikatelská Studénka - SŠPU Opava 5:3 (2:2)
              Branky: Viktor Sedlák 3, Jan Haša, Roman Liška

              1. místo Hlučín 9 bodů
              2. místo Nový Jičín 6 bodů
              3. místo Studénka 3 body
              4. místo Opava 0 bodů

              Soupiska týmu
              Brankář – Petr Strof 4.A
              Obránci – Marek Švagera 2.B
              Josef Kovář – 3.SM
              Jan Haša – 2.A
              Vít Kellner – 2.SM
              Útočníci – Viktor Sedlák 1.B
              Tadeáš Balhar 1.B
              Roman Liška 1.SM
              Václav Kovář 1.SM
              Martin Sládeček 2.SM
              Trenéři – učitelé Mgr. Pavel Vrabl a Ing. Ondřej Skotnica

              Celkový výsledek je pro nás úspěchem a „skalp“ Opavy byl skvělým zakončením dvouletého cyklu našeho futsalového týmu, tvořeného osou čtyř opor Viktor Sedlák, Vojtěch Kött, Marek Švagera a Tadeáš Balhar. V posledním ročníku jsou i Petr Strof a Josef Kovář, kteří rovněž skvěle reprezentovali školu svými sportovními výkony. Náš tým měl v rámci futsalové ligy možnost změřit síly s talenty akademií Baníku Ostrava, Vítkovic, Opavy, Hlučína, Nového Jičína a Bílovce. Děkujeme všem našim hráčům za účast a těšíme se na další sportovní zážitky.