• Novinky

            • Středoškolská futsalová liga - postupujeme do 2. kola

            • Dne 23.11. se v městké hale v Odrách uskutečnilo první kolo středoškolské futsalové ligy. Proti sobě jsme měli tyto týmy: SŠ Odry, SŠ technická a zemědělská Nový Jičín a GMK Bílovec. Ve čtyřčlenné skupině jsme obsadili druhé místo za SŠ Nový Jičín.

              Zodpovědný výkon však poznamenalo zranění brankáře Patrika Malého. Přesto věříme, že za pár dnů nastoupíme v plné síle proti těžkým protivníkům z gymnázia Hlučín, ŠŠPU Opava a SŠ Nový Jičín.

              Gratulujeme k postupu a přejeme hodně úspěchů.

               

              Výsledky:

              Střední škola Studénka - GMK Bílovec 2:1

              branky: Viktor Sedlák 2x

              Střední škola Studénka - SŠ Odry 3:0

              branky: Tadeáš Balhar, Vojtěch Kött, Marek Švagera

              červená karta - Viktor Sedlák

              Střední škola Studénka  - SŠ technická a zemědělská Nový Jičín 0:4

               

              Soupiska našeho týmu -

              Brankáři - Patrik Malý 2.B a Petr Strof 4.A

              Obránci - Marek Švagera 2.B, Viktor Sedlák 1.B, Josef Kovář 3.SM, Jan Haša 2.A a Vít Kellner 2.SM

              Útočníci - Vojtěch Kött 2.B, Tadeáš Balhar 1.B, Daniel Závorka 2.A a Václav Kovář 1.SM

              Trenéři - učitelé Ondřej Skotnica a Pavel Vrabl

               

            • Návštěva městské knihovny v Ostravě.

            • Dne 22. 11. 2022 žáci ze tříd 1. A, 2. A, 3. A, 4. A a 2SM v rámci hodiny českého jazyka a literatury navštívili městskou knihovnu v Ostravě. 

              Přivítal nás pan Filip Hrazdil, který nám byl po dobu dvou hodin velmi zajímavým průvodcem. Nejprve nás vzal do britského oddělení, kde byly různé knihy v angličtině, například tolik oblíbený Harry Potter, ale také přeložené české klasické pohádky, pro nás nezapomenutelný Krteček. Rovněž nás upoutaly knihy pro studium angličtiny v různých stupních obtížnosti. Nebo cvičné testy na Cambridgské zkoušky. Potom jsme se podívali do amerického oddělení, kterým nás provedla paní knihovnice svou brilantní angličtinou. Následovalo dětské oddělení, ve kterém jsme zavzpomínali na naše krásné dětství. Klasické oddělení pro dospělé bylo zajímavé svou velikostí a nespočetnou sbírkou knih. 

              Následovala cesta do suterénu - skladu, kde se nacházely nejen výtisky, které nejsou tolik žádané, ale také staré knihy, dokonce knihy z dob našich dávných předků. A nakonec jsme se podívali do oddělení pro lidi se zrakovou vadou. Zde jsme si vyzkoušeli, jaké to je žít s tímto velkým hendikepem. 

              Návštěva byla velmi zajímavá a přínosná a již se těšíme na další akci v místě, které dokáže zaujmout všechny věkové kategorie. 

            • Třídní schůzky

            • Vážení rodiče a žáci, dne 15. 11. 2022 (úterý) budou od 15:30 h. do 16:30 h. probíhat třídní schůzky v jednotlivých třídách žáků.

              Těšíme se na Vaši návštěvu!